Skip to main content

Eitje voor een karweitje

tt juni 24€4.000,- verdiend met veel inzet en plezier!

De TT acties op woensdag 26 juni en zondag 30 juni hebben waren weer leuk . Hard werken met veel ouders en deelnemers samen . En met een paar mooie voorbeelden waar hulp werd geboden : van 2 jonge kinderen uit Eindhoven die hun moeder kwijt waren tot de hulp om de eigenaar van een geparkeerde auto waarvan de motor nog draaide op te speuren. En op woensdag het beschermen van 3 eieren van de scholekster die er niet op had gerekend dat 200.000 mensen op bezoek zouden komen om haar nestje (op Winterdijk tribune , rij 12 stoel 20) te bezoeken .
Acties voeren met zoveel inzet en enthousiasme is leuk. En het levert naast de € 2.500,- op woensdag en € 1.500,- op zondag ook groepsvorming op. Daar zijn de acties ook voor bedoeld!
Dank voor alle inzet en op naar de volgende karweitjes! Bekijk hier de foto's

Mystery Guest over God

World servants zuidlaren karsOp vrijdag 31 mei hebben we na lekkere groente en paprikasoep geluisterd naar een verhaal van Kars . Aks mysterie guest, leider van de reizen naar Bolivia en Ghana gaf Kars een mooie introductie op een GoedeMorgenGesprek over God. 'Wat is God voor je?'.

Kars lied een stuk zien uit se film 'Titanic'.  Een boot die gaat zinken en een orkest dat door blijft spelen.  De vraag wordt door Kars gesteld: 'Hoe kan het dat je iets doet, terwijl het misschien logisch is dat je andere dingen doet' .  'Waarom ga je naar Malawi om anderen te helpen?' , 'Waarom bezoek je een eenzame oudere?', 'Waarom help je iemand in de bus?',  'Wat maakt dat je gemotiveerd bent en geïnspireerd bent' . . . 'Kan dat God zijn?'.  We zijn er met elkaar over in gesprek gegaan . Best een moeilijk onderwerp , naar er kwamen mooie gesprekken uit. En zo keren we elkaar steeds meer kennen en kunnen we van elkaar leren.
Een voorbeeld van een gmg . Open met elkaar praten en van elkaar keten. Dat is bouwen aan jezelf. En daar gaan we de komende tijd mee verder.