De eerste € 1600,- is binnen!

tt stoeltjes actie world servants anloo zuidlarenZesentwintig kersverse, spiksplinternieuwe en enthousiaste World Servants vrijwilligers verzamelden zich afgelopen woensdagavond rond een uur of vijf onder een strakblauwe lucht voor de Meent. Tot de tanden toe gewapend met emmers, sponzen, doeken, borstels en wat al niet nog meer stapten we de auto in en reden we naar het TT circuit, waar de allereerste actie voor onze reis naar Ghana op het programma stond.Eenmaal aangekomen werden alle schoonmaakattributen uit de kofferbak getrokken en konden de emmers gevuld worden met water. Ook kreeg iedere emmer een klein drupje schuim, wat uiteindelijk toch niet zo'n klein drupje bleek te zijn, dit resulteerde in een heus schuimfestijn.

Maar goed, toen iedereen er eindelijk klaar voor was, gingen we onder leiding van algemeen staflid Jan, ondersteund door deze en gene, systematisch en doeltreffend te werk, althans, het grootste deel van de tijd dan.De sfeer zat er goed in. Er werd gepoetst, geboend, gesopt en geschrobt en al gauw begonnen de stoeltjes te glimmen en te blinken. Af en toe werden we even onderbroken door een korte pauze om even op adem te komen en onze krachten weer op te laden met een broodje chocopasta of een banaan. Ook op het weer was niks aan te merken. De lucht was blauw, onze grote gele rakker stond boven aan de lucht en zo af en toe konden we genieten van een verfrissend briesje.

Naast dat er keihard werd gezwoegd, was er natuurlijk ook ruimte om een praatje te maken en elkaar beter te leren kennen. Op een gegeven moment waren sommigen echter uitgepraat en ging zij over op zingen. En zo werden onder begeleiding van een heuze Worldservands musical de laatste stoeltjes van hun vuil ontdaan. De zon ging langzaam onder en verkleurde van geel naar rood. Toen ook het allerlaatste stoeltje glom keken we tevreden en met voldoening terug op ons behaalde resultaat, klopten elkaar op de schouder en zeiden trots: "De eerste €1.600,- euro is binnen".
Klik hier voor de foto's.