• Start
  • Nieuws
  • TT stoeltjes 12 september: Gezellig en Raadselachtig

TT stoeltjes 12 september: Gezellig en Raadselachtig

a04ce3f3 42da 4a56 acad 028010f5916dVooraf
Om vijf uur zouden 13 mensen klaar staan met een emmer. Een is te laat en gaat aan het werk voor de scheurkalender. Om kwart voor zes komen er nog 8 mensen bij. Dan beginnen ze met werken , stoeltje voor stoeltje. Om 7 uur is er een korte pauze. Twee mensen gaan dan weg en de andere 18 werken na die korte pauze nog door tot 8 uur. Aan het eind hebben ze bijna 12.000 stoeltjes schoongemaakt . Hoeveel heeft iedereen gemiddeld per uur verdiend?

Raadselachtig
Terwijl er flink wordt geboend heeft Marit D een raadsel. En het duurt bijna de hele avond voordat de anderen het antwoord weten. … (ik verklap niets). Ondertussen gooien ook Jaap en Jan er een raadsel in. Over gele verf en een quiz met 1 hoofdprijs. Vooral Sara breekt haar hoofd over een ingewikkelde kansberekening met Linda de Mol. En dan moet het verhaal over een touwtje nog komen , want die wordt voor een volgende keer bewaard … En ondertussen wordt er dus welk flink geboend!

Gezellig
Een actie bij de TT is ook altijd gezellig. Samen optrekken, vaak lekker weer en iedereen is lekker aan de gang en met elkaar aan het kletsen en boentechnieken van elkaar aan het afkijken. Kijk bij de foto’s maar eens goed hoe Roel en Gerjan (de vaders van Jildou en Kirsten / Marit) aan de slag zijn. TT stoeltjes boenen is een perfecte actie om elkaar eens wat beter te leren kennen. En aan het eind kregen we de beloning van een heeeeel erg mooie zonsondergang! De foto’s zeggen genoeg.

Antwoorden
Ik zeg niet welk antwoord bij welk raadsel hoort, maar de antwoorden zijn: Ja 66% ; Blauwe verf ; 14; grafkist