Voorbereidingsweekend 2019

world servants anloo zuidlaren groep 2019Het is alweer bijna een week geleden dat we als groep GH 319 het VBW weekend hadden in Heino. Samen met alle ander bijna 25 groepen die deze zomer naar een project gaan van World Servants in Zuid Amerika, Afrika of Azie. Meer dan 750 deelnemers en leiders bij elkaar op het Summercamp in Heino. Super georganiseerd en zelfs de weergoden waren ons erg goed gezind! (het regende eigenlijk alleen als wij binnen een programma hadden !)

Op vrijdag was het leidersteam al gearriveerd om wat voorbereidingen te treffen, zodat zaterdag vanaf een uur of 10.00 uur alle deelnemers ontvangen konden worden op het centrale plein. Onder leiding van chief Kars werden de deelnemers met het Ghanees Volkslied onthaald. Op een of andere manier Afrikaans uitgedost (met jurken en kleden uit Zambia en Togo, trommeltjes, pruiken, ballonnen en een hoorn (alias peniskoker)  kwamen de deelnemers aan. Nadat iedereen zijn paspoorten en belangrijke spullen had ingeleverd, de WS trui 2019 van Anloo - Zuidlaren had ontvangen en de slaapplaatsen ingericht waren konden we naar het openingsprogramma in de fantastisch tot theaterzaal omgebouwde sportzaal. Onder leiding van host Geert en een enthousiaste en goede band ging het dak er direct al bijna af!
Vlak voor de lunch legde Thomas het woord moord spel uit, wat verder het weekend leidde tot veel gesprekken, hilariteit en een waakzame houding als je met Sander, Jan, Jelijn of Yara in gesprek kwam … Uiteindelijk ging Yara er met de eenhoorn (of mocht ik dat woord niet zeggen) van door!

We hebben spellen gedaan, hoogste torens gebouwd (6 meter), veel ballen in emmers gekregen (allemaal), foto’s gemaakt , elkaar nog weer wat beter leren kennen. We hebben gehoord over kinderwerk, GMG groepen, bouwen en veiligheidskleding, cultuur en uitstapjes en tips en afspraken over medische zaken. Ook afspraken die we belangrijk vinden om als groep een gaaf project te hebben!
Ook zaterdagavond een centraal programma, waarbij het verhaal van “de trampoline” nog vaak werd genoemd daarna. In je eentje kun je springen, maar samen kom je hoger. Dus laten we elkaar gebruiken om een stapje hoger te komen. Een mooi verhaal dat we nog wel vaker zullen noemen. En natuurlijk werd er ook stil gestaan bij 4 mei. Wat hebben we toch een geluk dat we in een land wonen waar we zoveel kansen krijgen , en vrijheid hebben om te ontwikkelen.

Zondag na het ontbijt hadden we onze eerste GMG. En zo zullen we ook tijdens het project iedere dag stil staan bij vragen, ervaringen en onderwerpen om samen over na te denken.
I’ve got a feeling … , Groeien, groeien, groeien, Outgrow Your Self: Wat zijn we een super leuke groep. I’ve got the feeling dat GH 319 een erg mooi project gaat worden waar we samen al jumpend, zingend en groeiend een flink hoge sprong gaan maken! Het komt nu echt dichterbij … nog 2 maanden te gaan ….