Een middag bij de brandweer

rebus brandweer zuidlaren world servants anloo zuidlarenIn de prachtige scheurkalender van World Servants stond een rebus van de brandweer. Samen met Eline deze rebus opgelost voor onze twee neefjes. De rebus ingestuurd en een aantal weken later kregen we bericht dat we tot de prijswinnaars behoorden. Onze neefjes konden niet, maar Benjamin en zijn vriendje Stijn konden wel. Gistermiddag was het dan zover. We werden ontvangen in de brandweerkantine met koffie, thee of limonade. Na het welkomstwoordje gingen we een kijkje nemen in de kazerne. Alle brandweerauto’s stonden al buiten, maar we konden wel zien waar alle brandweerkleding lag en wat ze allemaal aan moeten trekken voor ze naar de brand kunnen.

Buiten stonden drie auto’s. We kregen uitleg over wat er zoal in een brandweerauto zit, gereedschap, slangen, spuiten en heel veel water ?
Daarna gingen we in twee groepen uiteen en mochten we als een echte brandweerman oefenen met spuiten. Het was best nog lastig om pionnen om te spuiten. Ook mochten we met een hele grote schaar of spreider proberen een auto open te knippen.

Het laatste onderdeel bestond uit het oefenen van een echte brand. In de auto met sirenen gingen we naar het gebouw waar de brand was. We kregen van de bevelvoerder een opdracht. In het gebouw was allemaal rook en er was geknetter, ook stond er een fiets dus er was iemand binnen. We leerden een beetje hoe je naar binnen moet gaan en wat je allemaal moet doorgeven aan de anderen om iemand te redden uit een brandend huis.
Aan het eind kregen we nog wat drinken en een leuke tas met spulletjes.

Dankjewel brandweermannen voor deze onvergetelijke dag.
Zoals Benjamin vandaag zei;  'Ik wou dat ik de dag terug kon spoelen'
Klik hier voor de foto's