Skip to main content

Zuidlaarderscheurkalender.nl | Thomas: Een dag in Afrika

Thomas: De dag begint vroeg in Ghana! Om 5.00 uur 's ochtends gaat de wekker, kraait de haan. De mannen gaan werken op het land. In de vroege ochtend is het qua temperatuur nog goed te doen.  Alle kinderen vanaf 10 jaar helpen mee om het land vrij van onkruid te houden. Dat doen ze om de mais oogst zo groot mogelijk te krijgen. Vrouwen sjouwen de hele met dag water, zorgen voor het eten en houden het huis schoon. Er wordt de hele dag stevig doorgewerkt . In de avond rond 18.00 uur wordt het donker in Ghana en na avondeten wordt het snel rustig in het dorp.

De mais die wordt geoogst is vooral mais voor eigen voorraad en consumptie. Er zijn nauwelijks mogelijkheden om iets te verdienen. Leraren kunnen helpen om anders en innovatief te denken en werken om het patroon te doorbreken . Het voelt super goed om met dit project bij te dragen aan de bouw van 4 leraren woningen! Zie onze reisverslagen en foto's op deze website.

Helaas is het door de minder goede verbinding niet gelukt om een filmpje te uploaden... die houden juliie van ons te goed.

thomas in ghana world servants anloo zuidlaren