Skip to main content

De grande finale

Sumniboma versus Zuidlaren. Het is half acht ’s ochtends, met vele duffe koppies staat team Zuidlaren op het veld. Beide partijen zijn er klaar voor. Door het slechte weer van gisteravond is de wedstrijd verplaatst naar vanochtend.

Reisverslag 17 |  30-07-2019

De spelers spreken hun tactiek nog even door. In de basis met Tjalling, Yara en aanvoerder Sander durven we bijna niet te denken dat het mis zal gaan. Maar de tegenstander is sterk en dus zal iedereen zijn mannetje moeten staan in deze wedstrijd. De spelers mogen het veld op, de volksliederen worden gezongen. Maar liefst 200 supporters zijn gekomen om deze wedstrijd live te mogen aanschouwen. Dan luid het startsignaal. Sprake van rustig opbouwen is er niet. Zuidlaren is nog niet scherp en binnen de eerste paar minuten staat de score door een misverstand in verdediging en een fout van keeper Rik op 0-1 voor Sumniboma. Dan gaat de knop om. Zuidlaren begint sneller te schakelen en door een aanval van Tjalling staat het bijna 1-1. Sander krijgt het zwaar te verduren en krijgt ondertussen een paar tikken. De scheidsrechter lijkt er echter niet van op te kijken. Dan komt er een wisselsignaal. Een ‘gevaarlijke’ keus van de bondscoach die keeper Rik inwisselt voor Emma. Yara gooit in, waarna Tjalling een prachtige kopbal op goal geeft. Maar met een klasse redding houdt de keeper van Sumniboma hem tegen. Ook Kars krijgt nog de kans… helaas Zuidlaren krijgt de bal er de eerste helft net niet in. Vlak voor halftime krijgt Sander de bal nog ongelukkig in zijn zaakje. Even blessuretijd. Dan is het halftime. De spelers steken de koppen bij elkaar en krijgen een peptalk van de bondscoach. Het lijkt te werken met goede moed lopen ze het veld weer op. De tweede helft gaat van start. De goede moed wordt snel om zeep geholpen. Sumniboma lijkt toch sterker. Een slecht begin van de tweede helft. Fout in de verdediging. Het is nu 0-2. Nog twaalf minuten te gaan. De warmte stijgt, het spel zakt in en de koppen gaan hangen. Nienke, Pauline, Kirsten en Sarah verliezen de persoonlijke duels. Maar dan krijgt Zuidlaren een corner. Dat resulteert in een kopbal van Annemijn, maar net niet hard genoeg om Sumniboma onder druk te zetten en de stand op 1-2 te krijgen. Nog 5 minuten op de klok. Ook Anne en Gwen kunnen het verschil niet maken. Jarne wordt nog ingezet. Op dit moment staat Lyan, Rebecca en Esther in de aanval. Maar er komt geen goal. Sumniboma krijgt nog een kans waarbij er wel wordt gescoord. De videoscheidsrechter wordt erbij gehaald. De goal wordt afgekeurd. Eindstand 2-0 voor Sumniboma. De beker wordt uitgereikt door Rebecca. Er vind een huldiging plaats waarbij de spelers uit Zuidlaren ook een paar voetballen aan de spelers van Sumniboma overhandigen. Het was een spannende wedstrijd, maar Sumniboma was voor nu net even een kop te groot. Daarmee is er een terechte winnaar. Gefeliciteerd!

Vanmiddag was ook de afsluiting van het kinderwerk.  Spijkerkoppen bij Ingrid, springtouwen bij Mirjam, trefzeker bij Jaap, estafette bij corrie en Nagelakstudio Jan met “all you want“ was zeer populair!
Totaal meer dan 150 kids op de been en veel plezier onder de bomen en in de schaduw.

Morgen vertrekt de groep om zeven uur ’s ochtends. Er moet afscheid worden genomen van de lokale bevolking. Wij hopen voor hun op een afscheid vol trots. Want wat hebben ze hun best gedaan! De groep komt in de middag in een Natuurpark aan. Misschien hebben ze daar zelfs weer een bed, douche en toilet, wij zoeken het voor jullie uit! Dat moet vast heerlijk zijn. Tot morgen.

sumniboma nr2 ghana world servants anloo zuidlaren 044De kans om olifanten te spotten morgen is zeer groot