Skip to main content

Deelnemers

en leiders Ghana reis 2019

Wie gaan er mee bouwen aan verandering:

Anne van der Bleek

Anne van der Bleek

Deelnemer

Motivatie

Het lijkt me super leuk om mee te gaan op deze reis. Dit wordt dan een grote levenservaring voor mij waar ik veel dingen leer en met een andere cultuur kennis maak. Ook zal ik zien dat niet iedereen het net zo goed heeft als ik en deze mensen zou ik graag willen helpen.
Anne van der Bleek

Annemijn Hulschegge

Deelnemer

Motivatie

Ik heb ontzettend veel zin om mee te gaan naar Ghana met World Servants. Mijn twee broers zijn al een keer eerder mee geweest met de World Servants reis naar Bolivia en van hun hoorde ik mooie en indrukwekkende verhalen. Die verhalen motiveerde mij om ook een keer mee te gaan en om mensen te helpen aan het bouwen van hun toekomst.

Daniël Overzet

Corrie Scholten

Leider Kinderwerk

Motivatie

Wat fijn om nog een keer mee te mogen gaan op project naar Ghana. Ik ben mee geweest in 2012 naar Zambia wat heel goed bevallen was. Dit was eerst heel spannend want je gaat wel met een groep jongeren op pad waar je verantwoordelijk voor bent. Maar wat viel het mee.  Wat me het meeste bijgebleven is , zijn de kinderen die echt “mijn hart gestolen” hadden. Zelfs de oudste kinderen deden mee met het kinderwerk, wat leuk om te zien was. Na de ervaringen van Zambia durfde ik het aan om me weer op te geven als staflid kinderwerk. Super om weer een nieuw avontuur aan te gaan met deze groep waar ik veel zin in heb! Laten we er een super tijd van maken waar we nog lang over na praten met veel herinneringen!

Daniël Overzet

David van der Kruk

Deelnemer

Motivatie

Na de vorige keer in Bolivia lijkt het me ontzettend leuk om opnieuw met een grote groep een verre reis te gaan maken. Ik hou er van om de cultuur en de levenswijze van mensen uit andere landen te ontdekken. Daarnaast is er niets mooiers dan het helpen en ontmoeten van nieuwe mensen.

Esther van der kruk

Emma Homans

Deelnemer

Motivatie

Ik heb mooie verhalen gehoord van mensen die eerder op een WS reis waren. Ik vind Afrika een mooi land. Ik wil graag mensen helpen.

Esther van der kruk

Esther van der kruk

Deelnemer

Motivatie

De vorige reis naar Bolivia wilde ik al mee, maar toen was ik helaas nog één jaar te jong. Sindsdien verheug ik me al op de volgende reis, wat Ghana blijkt te zijn. Het lijkt me een hele ervaring om daar die cultuur mee te maken en om iets voor anderen te doen. Na de informatie middag was ik nog enthousiaster dan voor die tijd en ik heb er heel veel zin in.

Jelijn Heijmans

Floor van den Berg

Deelnemer

Motivatie

Ik ben eerder mee geweest met een soortgelijke reis naar Roemenië. Ik vond dit heel bijzonder. Toen iemand mij vertelde dat er een reis met word servants naar Ghana kwam, was ik direct enthousiast. Ik had verhalen gehoord van mensen die het allemaal zeer aanraden om mee te gaan.

Jelijn Heijmans

Gijs Homans

Deelnemer

Motivatie

Al eerder mee geweest naar Bolivia en Roemenië. Het lijkt mij erg leuk om samen met mijn broertje en zusje een mooie ervaring in Ghana te beleven.

Jelijn Heijmans

Gwen Kielema

Deelnemer

Motivatie

Ik wil al heel lang een bouwproject doen in Afrika. Toen ik hierover hoorde wilde ik gelijk mee. Ik wil graag mensen helpen en dit lijkt mij een bijzondere ervaring om mee te maken.

Jelijn Heijmans

Ingrid Haan

Medisch leider

Motivatie

Ik heb lang getwijfeld om mee te gaan. Naar Zambia gingen Stefan en Thomas mee, voor Bolivia hadden ze mij gevraagd om mee te gaan als staf, maar deze reis vond ik te snel achter Zambia komen. En nu... nu lijkt het me toch, na alle verhalen van iedereen, een uitdaging om een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van de wereld.

Jelijn Heijmans

Jaap van der Ploeg

Bouwleider

Motivatie

In 2015 kreeg ik de kans om mee te gaan met het project Bolivia van WS. Deze heb ik met beide handen aangegrepen omdat ik in eerste plaats iets goeds wilde doen voor een ander. In de tweede plaats wilde ik ontdekken hoe altruïstisch wij nog kunnen zijn vanuit ons modern kapitalistisch Westers denken. In de derde plaats wilde ik mezelf persoonlijk ontwikkelen door samen te werken met mensen die leven in een andere cultuur en door te leren hoe in de niet-Westerse cultuur tegen bepaalde zaken wordt aangekeken.
Jelijn Heijmans

Jan Homans

Leider algemeen

Motivatie

Je kunt wel blijven zeggen dat het niet goed gaat in de wereld en dat er veel onrecht is ... maar wat doe je eraan? Ik probeer mijn steentje bij te dragen. En daarnaast is het natuurlijk erg mooi om met zoveel jongeren een avontuur aan te gaan dat zij en ik niet zullen vergeten.

Jelijn Heijmans

Jarne Wiersma

Deelnemer

Motivatie

David van der Kruk is een vriend van mij en hij vertelde me over dit project. Mijn broers hebben ook zulke projecten gedaan en ze hebben mij geïnspireerd om ook zo iets te doen. De verhalen die ze vertelde en hoe ze veranderd waren toen ze terug kwamen was erg leuk. Het lijkt me gaaf met zo'n project ten minste één keer in mijn leven te hebben meegelopen. 
Jelijn Heijmans

Jelijn Heijmans

Deelnemer

Motivatie

Thuis heb ik het erg goed voor elkaar. Ik ben mij ervan bewust dat niet iedereen in de wereld zo'n luxe positie heeft als ik. Vanuit mijn gedachten dat je rijkdom deelt met anderen wil ik graag mee op reis.
Jildou Kruijer

Jildou Kruijer

Deelnemer

Motivatie

Mij lijkt het ontzettend leuk en bijzonder om te kijken hoe mensen in Afrika leven en om hun cultuur van dichtbij te mogen zien. En dan maakt het het extra leuk dat wij hun een handje mogen helpen met wat wij voor hun kunnen doen.

Marit Slob

Kars Denkema

Toerustingsleider

Motivatie

Ik heb van mijn beide vorige reizen in veel opzichten veel geleerd. Ik vind het heel tof om met jonge mensen zo'n avontuur aan te gaan.

Marit Slob

Kirsten Drenth

Deelnemer

Motivatie

Ik vind het altijd fijn om iets voor een ander te kunnen betekenen en ik vind het leuk om in contact te komen met mensen die een hele andere leefwijze hebben dan wij.

Marit Slob

Lyan de Vries

Deelnemer

Motivatie

Dit is iets wat ik al heel lang en heel graag wil doen.
Ik heb een passie voor het helpen van andere mensen vooral als zij moeilijkheden zitten. In Ghana kom je enorm veel moeilijkheden tegen en dan vooral armoede. Ik wil heel graag deze mensen en kinderen helpen. Ook heb ik veel plezier in sporten, het begeleiden van kinderen en draag graag mijn steentje bij met het bouwen van voorzieningen. Ook vind ik het belangrijk dat de mensen en kinderen daar een beter leven krijgen, hierbij wil ik heel graag helpen!

Marit Slob

Marit Drenth

Deelnemer

Motivatie

ik wil heel graag die mensen daar helpen, omdat ik het oneerlijk vindt dat wij wel gewoon naar school kunnen en sommige kinderen daar niet.

Marit Slob

Marit Slob

Deelnemer

Motivatie

Mijn broer en zus zijn beide al een keer mee geweest en zij vonden het heel erg leuk, van alles wat ik van hun heb gehoord lijkt het mij heel erg leuk.
Marit Slob

Mirjam Wijbenga

Cultuurleider & Interactie

Motivatie

Als het gaat over mijn motivatie om mee op reis te gaan, kan ik niet om mijn twee eerdere World Servants ervaringen heen. Zambia 2012 en Bolivia 2015 waren indrukwekkende reizen waar ik veel van geleerd heb en waardevolle herinneringen aan heb overgehouden... en dat wil ik nog een keer! Voor mezelf, maar ik wil ook graag mijn kennis en ervaring delen door me komend jaar tijdens de acties en uiteindelijk tijdens de reis in te zetten als leider, zodat we er samen als groep voor kunnen zorgen dat ook Ghana 2019 een succesvol project wordt en we thuis komen met een hoofd vol nieuwe waardevolle herinneringen.

Marit Slob

Mirthe van Balveren

Deelnemer

Motivatie

Mensen helpen is iets wat ik belangrijk vind, zeker als ze het minder goed hebben dan ik. Daarom lever ik graag een bijdrage aan de ontwikkeling van de gemeenschap in Ghana. Ik ben erg benieuwd naar de mensen en de cultuur in dit land. Deze reis lijkt me een mooie ervaring.

Marit Slob

Nienke Wijma

Deelnemer

Motivatie

Vorig jaar ben ik mee geweest naar Roemenië. Dit sprak mij erg aan en het voelde goed om behulpzaam te kunnen zijn. En om mee te mogen naar Ghana is een nog grotere uitdaging met een hele andere cultuur waar ik erg naar uit kijk. Het is een mooie combinatie van cultuur, vrijwilligerswerk en avontuur. Daarnaast heb ik van veel mensen ontzettend leuke en mooie verhalen gehoord over Bolivia. Ik hoop dat zelf ook te kunnen ervaren in Ghana.

Pauline Wormmeester

Pauline Wormmeester

Deelnemer

Motivatie

ik wil al een paar jaar mee op een vrijwilligersreis omdat het mij een bijzondere ervaring lijkt en ik het belangrijk vindt dat wij anderen helpen.

Pauline Wormmeester

Rebecca de Hoop

Deelnemer

Motivatie

Mensen helpen is iets wat ik graag doe. Ik wil me hier dan ook volledig voor inzetten. Ik ben al eerder naar Roemenië geweest, dit vond ik dan ook een hele bijzondere en indrukwekkende reis.
Sarah Brugge

Rik Slob

Deelnemer

Motivatie

Dit lijkt me een mooie kans om een stukje van de wereld te zien en hiervan te leren. Ook lijkt het me erg leuk om met deze groep op te trekken.

Sarah Brugge

Sander Notten

Deelnemer

Motivatie

Het lijkt mij een hele mooie uitdaging om mee te reizen naar Ghana, aangezien ik in 2015 al een keer meegereisd onder World Servants, deze reis ging naar Bolivia. Tijdens deze reis was ik een van de jongste deelnemers. Hier heb ik veel geleerd. Om dit nog een maal te mogen beleven, als ouder persoon naar een ander land, waar armoede grote invloed heeft op de bevolking lijkt mij heel mooi.  

Sarah Brugge

Sarah Brugge

Deelnemer

Motivatie

Ik zou graag mee willen naar Ghana, omdat ik graag iets voor andere mensen wil betekenen. Ik ben al eens mee geweest naar Roemenië en dit vond ik een mooie ervaring waar ik goede herinneringen aan heb over gehouden. Het lijkt me niet alleen fijn om de mensen daar te helpen, maar ook om daar de cultuur te ondervinden en in gesprek te gaan met de mensen daar. Ten slotte zet ik me ook graag in aan de voorafgaande acties om geld in te zamelen voor deze reis.

Sharon de Groot

Sharon de Groot

Deelnemer

Motivatie

Ik ben al 2 keer meegeweest en vond het allebei de keren super leuk om het mee te maken hoe ze daar leven en zou dat ook graag in Ghana mee willen maken.

Suzanne van der Velden

Suzanne van der Velden

Deelnemer

Motivatie

Ik ben in februari 2017 met een jongerenreis naar Roemenië om voedsel pakketten uit te delen aan de Roma bevolking. Dit heeft zo'n indruk op mij gemaakt dat toen deze reis ter sprake kwam ik direct interesse had.

Suzanne van der Velden

Thomas Haan

Bouwleider

Motivatie

Ik ga met dit project mee als bouwleider. Hoe mooi is het om je vakgebied te combineren met het verlenen van zo’n prachtige dienst. Niet alleen voor de mensen daar is het leuk, maar het lijkt mij ook prachtig om te leren hoe de mensen daar leven.

Daarnaast is het natuurlijk heel leuk om dit te doen samen met een groep enthousiaste jeugd en ambitieuze leiders. Ik heb er zin in!

Suzanne van der Velden

Tjalling Homans

Deelnemer

Motivatie

Ik ben al eerder met het project mee geweest in 2015 naar Bolivia. Ik heb daar een geweldige tijd mee gemaakt en zou dat graag weer willen ervaren. Ik vind het ook leuk om naar Afrika te reizen omdat ik daar nog nooit geweest ben en armoede daar een grote(re) rol speelt.


Yaïda Overzet

Yara Heijmans

Deelnemer

Motivatie

Ik wil graag iets voor andere mensen in deze wereld betekenen, en mijn geluk met anderen delen! Daarnaast lijkt het mij heel leuk om de cultuur daar te ervaren en om meer van de wereld te zien.

Deelnemers Ghana reis 2019

Zambia 2012

Bouwen aan verandering

Zambia & Bolivia

Lokale markt in Bolivia

Lokale markt

Bolivia
Cultuur snuiven in Bolivia

Cultuur uitstapje

Bolivia
Bouwplaats Bolivia

Bouwplaats

Bouwplaats Bolivia
Cultuur uitsapje Bolivia waterval

Bezoek Waterval

Bolivia