Skip to main content

Regen, lekker eten en een cadeau ontvangen

Vandaag is wederom een extra feestelijke dag in Sumniboma! Suzanne viert haar 17e verjaardag. Ook vanuit NL, van harte gefeliciteerd. De kaart die meegeven is vanuit NL heeft Suzanne vanmorgen tijdens het ontbijt gekregen.

sumniboma nr2 ghana world servants anloo zuidlaren 010De kaart uit Nederland is aangekomen. Suzanne viert haar verjaardag in Ghana.

Reisverslag 7 - 19-07-2019

Gistermiddag heeft de groep aan  het eind van de middag een flink plens regen gehad. Zouden ze daar gebruik van hebben gemaakt om onder de golfplaten daken een frisse douche te nemen?
Door de regenbui is het avondprogramma met dans en muziek verplaatst naar vanavond.

Het is warm  27 ℃ en de luchtvochtigheid is 77%. De groep past het tempo aan een neemt voldoende pauzes tussendoor, waarbij veel gedronken wordt. Ondanks de warmte verloopt de bouw nog steeds voorspoedig. Onderstaande foto laat zien dat de muren al bijna op hoogte zijn. Wat opvalt; er staan meer locals op de foto dan Servants, of is dit toeval?

sumniboma nr2 ghana world servants anloo zuidlaren 012De bouw verloopt voorspoedig

Was de voeding tijdens de Zambia reis nog kip met rijst en rijst met kip, in Ghana wordt er veelzijdig en lekker gegeten! Wij zijn benieuwd naar de foto's.

Over eten gesproken.
De lokale bevolking is zo blij met de harde werkers uit Nederland, dat de groep een geit cadeau heeft gekregen. Vanuit het Zambia project weten we dat er op een gegeven moment een ceremonie zal worden gehouden rondom de geit. In Zambia heeft de geit het toen niet overleefd! Wij kunnen ons nog herinneren dat bij de ceremonie in Zambia niet alle Servants aanwezig waren…
Zijn wij benieuwd naar de verhalen?


sumniboma nr2 ghana world servants anloo zuidlaren 009De geit die nog geen weet heeft van wat gaat komen

Tot slot nog een leuk wetenswaardigheidje, de naam Sumniboma;  de zover afgelegen plaats waar alleen mensen die van je houden de moeite nemen om naar toe te komen. Sumniboma nr. 2 ligt in het East Mamprusi-district, één van de 20 districten in het noorden van Ghana. Het is een uitgestrekt dorp waar veel verschillende families wonen. Deze families wonen dicht bij elkaar en werken gezamenlijk op de akkers rondom de woningen. Voorzieningen zoals stromend water en riolering hoef je niet te verwachten. Elektriciteit wordt opgewekt door een aggregaat. sumniboma nr2 ghana world servants anloo zuidlaren 011Groetjes aan iedereen

Grootformaat foto's zijn weer te vinden in het Fotoalbum.