Skip to main content

Het dak gaat erop!

Reisverslag 11 - 23-7-2019

Afgelopen zondag heeft de groep een mooie kerkdienst mogen meemaken, er wordt vermeld dat er veel is gezongen samen met de lokale bevolking.


sumniboma nr2 ghana world servants anloo zuidlaren 020Kerkdienst in Afrika

sumniboma nr2 ghana world servants anloo zuidlaren 021Mannenfoto na de kerkdienst


Afgelopen maandag is het voetbaltoernooi gestart. Helaas heeft de groep de eerste pot verloren met 3 - 2. 
Onder de noemer 'Footbal for water'  hebben Tjalling,  Sander, Yara en Sharon voorafgaand aan de wedstrijd een workshop hygiëne gegeven. Ze hebben hiervoor een speciale training gevolgd. Doel is om de lokale bevolking op een leuke manier meer te vertellen over hygiëne.

Logistiek probleem
De groep kan gebruikmaken van 2 wc's. Lees: er zijn 2 gaten in de grond gegraven die dienst doen als toiletten. 
Probleem; 1 toilet zat helemaal vol. Er wordt niet gemeld of dit de heren of dames toilet is. De locals hebben de groep geholpen met het graven van een nieuw gat.

Hoe gaat het met de bouw?
De bouw verloopt bijzonder goed. Mede door de enorm goede hulp en ondersteuning van de lokale bevolking ligt de bouw goed op schema.
Er is begonnen met de bouw van de daken op de lerarenwoningen en er zijn al een aantal mensen gestart met het stucadoren. 
Over het algemeen is de groep nog redelijk fit! Ondanks dat de warmte wel een impact heeft op de groep, maar daar kunnen we in NL ook over meepraten!
Het zware werk op bouwplaats wordt vooral door de locals gedaan. Respect en een hele mooie samenwerking.  De groep zaagt, verft en hakt stenen.
Via deze link :-> pdfBouwtekeningen_Ghana.pdf kan de bouwtekening worden bekeken. Op deze tekeningen staan 3 lerarenwoningen getekend, echter de groep bouwt er 4!
Doordat er vanuit onze pot nog € 5000,- extra beschikbaar is gekomen en met fondsenwerving via World Servants, is dit bedrag maar liefst verdriedubbeld! Goed voor een 4e leraren woning.

sumniboma nr2 ghana world servants anloo zuidlaren 024Op de foto is goed de vordering van de bouw te zien

De grootformaat foto's staan in het Fotoalbum