Skip to main content

Feestelijke overdracht en zoveel meer

De sfeer in de groep is supergoed. Iedereen heeft zin in deze laatste week en Gijs wil nog langer blijven.

Reisverslag 16 |  29-07-2019

Het Life Skills-Programma is gisteren gedaan door Jarne, Marit S en Gwen. Samen in gesprek met lokale leeftijdsgenoten, met thema's als zelfvertrouwen, vriendschap, groepsdruk, hygiëne etc.
Bijzonder: hebben jullie in Nederland ook een zon en een maan? Is de aarde rond? Meer informatie over het  Life Skills-Programma, klik hier en hier.

Gisteren is er een mooie kerkdienst geweest waarbij weer bijzonder veel met elkaar is gezongen.

Vandaag worden de afrondende werkzaamheden rondom de bouw uitgevoerd.
Het dank zit erop! Alleen de betonnen vloeren in de lerarenwoningen moeten nog worden gestort. Dat gaan de mensen zelf uitvoeren de komende weken.
Het is echt heel mooi geworden! Naast de nieuwe lerarenwoningen staan de kleine hutjes waar  de leraren nu soms slapen.  Een wereld van verschil! In de nieuwe woningen zit zelfs een beperkte eigen watervoorziening. Momenteel wordt er door Esther kr en Sharon gewerkt aan een logo dat op een van de woningen komt.

Samen in een kring om de waterpomp zijn alle berichten uit het gastenboek (voor)gelezen. Dank voor alle leuke berichten! @Mas: Jelijn en Yara komen wel mee terug!
Al is dat voor de rest van de meiden nog maar de vraag! Veel meiden hebben de afgelopen weken een huwelijksaanzoek gekregen. Of onze meiden erop in zijn gegaan wordt niet vermeld. Het is afwachten hoeveel er weer uit de bus stappen komende zaterdag.

Vanavond wordt de finale pot voetbal tegen Sumniboma  gespeeld. Op een veld met gaten, stenen, kuilen en af en toe wat gras. De Nederlanders met schoenen aan, de Ghanezen op blote voeten!
Wij zijn benieuwd of de cup mee naar huis wordt genomen!

Dan nog wat ongemakken: de bril van Jildou is in een latrine gevallen. Deze is met hulp van Anne er weer uit gevist. De beelden mogen jullie er zelf bij bedenken.

Zoals we gisteren al melden, de kappers zijn geweest. We kunnen nu melden dat Tjalling zijn lange lokken heeft ingeruild voor vlechtjes!

Ingrid en jan hebben klaverjassen van duo Jaap en Kars gewonnen. Sfeer leidt er nog niet onder maar Jan en Ingrid zijn dik tevreden.

Morgen een officieel programma met veel hotemetoten, stamhoofden, politici, directeur AG care, Joseph, burgemeester en vele andere belangrijke mensen. De groep zal een toespraak houden.
Het belooft een feestelijke dag worden!

Tot slot: een vriendelijk maar dringend verzoek voor de thuisblijvers:
Willen jullie al vast pizza’s, macho’s, tosti’s en broodjes kroket inslaan?

Geen foto's bij het verslag vandaag? Nee, helaas geen beeldmateriaal ontvangen.